Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Εσείς που είστε σήμερα;

Όποτε διαβάζω ανθρώπους ν' αναρωτιούνται που είναι σήμερα οι αγανακτισμένοι, μου 'ρχεται η ίδια σκέψη στο μυαλό... Βαρέθηκαν να περιμένουν τους υπόλοιπους! Δε μιλώ για τα κομματόσκυλα, αυτά πάντα σε κόμματα ήταν, είναι και θα 'ναι. Αν δεν συμμετείχες σ' αυτό που γινόταν, θα σου δώσω μια ιδέα...

Όχι για τον τρόπο λειτουργίας στην Αθήνα, μιας κι αν δεν έχεις βιώσει πως η χούντα αντιμετώπιζε εκεί τον κόσμο, δεν έχεις ιδέα τι θα πει σπορά φόβου... Το καλοκαίρι του 2011 είχα επισημάνει σε άρθρο μου ότι θα έπρεπε να στηθεί βήμα πάντως στο Σύνταγμα, όπου ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε σε 10-20 λεπτά να πει την άποψή του. Όχι το κεφάλι οργάνωσης ή κόμματος, πολίτης... Έτσι γινόταν στη Λαμία!

Η πλατεία Πάρκου θα πρέπει να μετονομαστεί σε Δημοκρατίας, γιατί έτσι λειτούργησε και θα πρέπει να λειτουργεί! Άλλωστε πάρκο είναι, πρέπει να το λέει και τ' όνομα; Ήταν ριζωμένη σε όλους εκεί η αντίληψη ότι εμείς αποφασίζουμε και όλοι μαζί θα το κάνουμε! Άνθρωποι, που δε γνωριζόμασταν μεταξύ μας, συνομιλούσαμε για μια καλύτερη κοινωνία. Όπως εμείς, όλοι μαζί το θέλουμε! Συνεπώς καλός ο Ομπάμιας κι η ομιλία του για τη δημοκρατία, αλλά μίλα με κάποιον που συμμετείχε σε πραγματική άμεση δημοκρατία!

Βέβαια ένα χρόνο αργότερα επισήμανα τον κίνδυνο οι συριζανέλ να αποτελέσουν τα αμορτισέρ της κοινωνίας, της οργής του κόσμου, πράγμα που παραδέχονται πλέον σε δηλώσεις τους υπουργοί. Γιατί εγώ δεν ήμουν (και είμαι) αγανακτισμένος, αλλά πολύ φορτωμένος! Και το φόρτωμα δεν ξέσπαγε με το κλικ της φωτογραφικής, σε εκδήλωση ...λατρείας προς την εξουσία... Κι ήμουν κάθε μπουκέτο που είδα να τρώνε τα παρτάλια που ...ηγούνται, γιατί απ' τον Καποδίστρια και μετά μόνο το χρήμα και την πάρτη τους έχουν στο μυαλό!

Πόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείς; Δεν το βλέπεις ότι συντηρείς μια κατάσταση ίδια με του Μαυρογυαλούρου; Ποιους κατηγορείς; Αν θες να τιμωρηθούν, μην τους βάζεις στη βουλή και τους δίνεις ασυλία! Και γύρω γύρω απ' το δικαστήριο μετά χιλιάδες, να δεις… δικάζει ο δικαστής; Δεν αντέχεται άλλο αυτό το απόστημα! Πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, βασισμένο σε αρχές και ιδέες απ' τον Καποδίστρια και πίσω! Και με νέες ιδέες! Και το θέμα είναι εσείς που είστε στο ραντεβού σας με την ιστορία, όχι οι ...αγανακτισμένοι!

Αν δε θέλει η Ελλάδα αυτού του καραπουτσαριού να αλλάξει μετέπειτα την Ευρώπη, και προτιμά να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική -και ενδεχομένως να υπήρξαν ή υπάρξουν βουλευτές- να μας εξηγήσουν τα επιχειρήματα του πως... Η κριτική είναι άλλων δουλειά, η δική τους είναι η πάραξη πολιτικής με αποτέλεσμα! Η Ευρώπη είναι σ' αυτό το σημείο γιατί την έχει αφήσει η Ελλάδα να είναι... Γιατί στη μήτρα του δυτικού πολιτισμού υπάρχει καρκίνωμα που πρέπει ν' αφαιρεθεί!


(Οι κρανιοφόροι στη φώτο περιμένουν τον Τσώνη στη γωνία του ΟΤΕ να κάνει 50άρι πιο γρήγορο κι απ' τον Μπολτ. Εγώ μπορούσα να φτάσω εκεί με την κάμερα σε αντίθεση με το συγκεντρωμένο πλήθος. Πέρασα απ' τα δύο παγκάκια απέναντι απ' το Γαλαξία και φτάνοντας εκεί ρωτάω δυνατά πάνω στην ένταση "γιατί τον φυλάνε ρε;" Ο ένας κρανιοφόρος με κοίταξε αλλά δεν απάντησε...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου